Thu. Sep 19th, 2024

Union ging vanavond met 4-2 onderuit bij Antwerp, maar na het laatste fluitsignaal bleef vooral een uitspraak van verdediger Christian Burgess over scheidsrechter Jonathan Lardot hangen. “Hij noemde mij de slechtste centrale verdediger die hij ooit had gezien.”

Union-verdediger Christian Burgess verscheen na de 4-2-nederlaag tegen Antwerp voor de camera van rechtenhouder Eleven Sports. “Dit is een bittere pil om slikken”, begon hij nog rustig aan zijn analyse. “Ik denk niet dat we het verdienden om met 4-2 te verliezen, maar Antwerp heeft onze fouten afgestraft.”

Tot daar zijn verhaal van de match. Want vanaf dan had Burgess het alleen nog over de rol van scheidsrechter Jonathan Lardot. “Hij heeft vandaag het verschil gemaakt. Een ongelooflijke prestatie”, klonk het cynisch. “Hij maakte zo veel fouten. Elke beslissing was in Antwerps voordeel. Ik ben er echt niet blij mee. Bij de eerste goal moet hij gewoon een duidelijke fout op mezelf fluiten. Daarna nog twee rode kaarten, een penalty… Hij deelde cadeautjes uit.”

Forse kritiek, maar nadien kwam Burgess pas echt opvallend uit de hoek. “Hij noemde me de slechtste centrale verdediger die hij ooit had gezien. Je kan je alleen afvragen wat er in godsnaam in zijn hoofd omgaat. Het was niet leuk om te horen. Ongelooflijk.”

Coach Karel Geraerts wilde niet al te diep ingaan op het verhaal. “Ik merkte dat Burgess heel gefrustreerd was naar de scheidsrechter toe. Maar we moeten ook eerlijk zijn: Christian heeft zelf ook niet zijn beste wedstrijd gespeeld. Dan kan het al eens gebeuren dat de emoties opspelen. Dat heb ik ook verteld aan de scheidsrechter, dat hij dit even moest laten passeren.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *