Thu. Sep 19th, 2024

Verpletterende Ineos- of Jumbo-Vismadominantie is het niet. Maar Quick.Step-Alpha Vinyl maakte de voorbije dagen in de Vuelta best wel indruk bergop. In dienst van Evenepoel doen Vervaeke, Van Wilder, Alaphilippe en co. meer dan hun ding. “We hebben de juiste balans gevonden.”

Lof kwam er niet in het minst van de kopman zelf. “Voor het eerst ooit komen we in de cols collectief zó sterk voor de dag in een grote ronde. (lacht) Niet kwaad hé, voor een zogenaamd ‘klassiek’ team? Dit is dan ook waar we naartoe willen. Een hele grote stap in de juiste richting”, vindt Evenepoel. Het tilt de werkmieren van dienst duidelijk naar een hoger niveau. En bezorgt hen een ‘boost’. Vervaeke, Van Wilder: glunderen, doen ze. “We mogen trots zijn op elkaar”, zegt laatstgenoemde. “Zelfs onder druk blijven we rustig, nemen we onze verantwoordelijkheid, controleren we. Vervaeke: “‘Chapeau, hoe jullie het momenteel aanpakken’, kwamen er ons onderweg een paar zeggen. “Dat Remco rood draagt, dient uiteraard de motivatie. Maar ook zonder die trui rijd ik met plezier mijn kas leeg voor zo’n megatalent met hoog rendement.”

Tot daar en niet verder

Alaphilippe, Vervaeke, Van Wilder. Dat is het trio dat Evenepoel bergop omringt en lanceert. “Knap dat zelfs de wereldkampioen zich volledig opoffert voor Remco”, vindt ploegleider Klaas Lodewyck. Op het vlakke(re) zijn eerst Cavagna, Devenyns en Masnada aan zet. “Serry paste daar ergens tussen. Hij kon het van Rémi overnemen als het parcours wat selectiever werd. Jammer dat we hem kwijt zijn. Daar gaan we nu wat moeten improviseren. Maar zolang niemand uit het klimtrio ziek wordt, kunnen we dat wel opvangen en aanpassen. Met het ervaren duo Dries-Fausto dat wat opschuift. En desnoods met Louis (Vervaeke, red.).”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *