Thu. Sep 19th, 2024

Ook Caleb Ewan (28) zal er niet bij zijn op het WK. De Australische bondscoach vindt dat hij conditioneel niet klaar is voor het lastige parcours in Wollongong. Een serieuze ontgoocheling voor de sprinter.

Het WK was een van de grote doelen voor dit jaar voor Caleb Ewan: een wedstrijd in zijn thuisland op een parcours dat hij moet aankunnen als hij in zijn beste vorm is. Dat laatste is nu het probleem. Rory Sutherland, de Australische bondscoach, heeft Ewan laat weten dat hij hem niet zal selecteren. Hij is niet overtuigd van de prestaties die de sprinter dit seizoen neerzette en meent dat hij conditioneel niet klaar is voor het WK.

Ewan kan daar weinig tegenin brengen. Hij begon degelijk aan het seizoen en won etappes in de Saudi Tour, de Tour des Alpes Maritimes et du Var, Tirreno-Adriatico en de Ronde van Turkije (2). Maar dan stokte de motor. Vandaag zit hij nog steeds aan vijf zeges, wat weinig is voor zijn doen. Sinds begin april heeft hij niet meer gewonnen.

Wat hem het meest wordt aangerekend is dat hij op de grote momenten niet thuis gaf. Milaan-Sanremo was pech, want vlak ervoor werd hij ziek, maar zeker de Giro en de Tour zijn ontgoochelingen. Twee keer werd een ploeg rond hem gebouwd en kreeg hij alle vrijheid om zijn ding te doen, maar twee keer werd het niks. Het WK was zijn laatste kans op een grote zege. Dat hij er niet bij zal zijn, is een ferme mentale tik: dit was een unieke kans op een regenboogtrui in eigen land.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *