Thu. Sep 19th, 2024

Alejandro Valverde (Movistar) en Mikel Landa (Bahrain Victorious) hebben in Spaanse media kritiek geuit op het Nederlandse parkoers van de Vuelta. De twee Spanjaarden lieten weten opgelucht te zijn dat de Ronde van Spanje morgen in hun geboorteland wordt hervat. ,,Ik reed met angst in mijn lijf rond op de Nederlandse wegen”, zei Valverde in sportkrant AS,: “Ik reed met angst in mijn lijf op het Vuelta-parkoers in Nederland”.

Draaien, keren, smalle wegen, veel rotondes… Het was voor de Spaanse veteraan Alejandro Valverde (42) allemaal iets te veel de voorbije dagen in Nederland.

,,Het is echt een klein wonder dat ik op de fiets ben blijven zitten, maar er waren natuurlijk te veel valpartijen”, zo doelde Valverde op de crashes van onder anderen Steff Cras (Lotto Soudal), Michael Woods (Israel Premier Tech) en Richard Carapaz (Ineos). ,,Ik ben niet gevallen, puur en alleen omdat we als Movistar onze zaken ongelooflijk goed onder controle hadden.”

Valverde, die zijn laatste grote ronde rijdt, stond doodsangsten uit, zo vertelde hij tegen Spaanse journalisten. ,,Ik reed echt met angst in mijn lijf rond. Gelukkig hebben we het gered en gaan we nu terug naar Spanje. Meer wil ik er niet over zeggen, want dan word ik wéér boos. Dit soort parkoersen kan echt niet. Het leek ook wel of we zeven keer door dezelfde stad fietsen.”

Landa sloot zich naadloos aan bij de kritiek van Valverde. ,,Door die smalle wegen reed iedereen nerveus rond. Er waren echt heel veel rotondes en wegen die wij Spanjaarden absoluut niet gewend zijn. We zijn als Bahrain Victorious blij dat we hier weg zijn.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *