Thu. Sep 19th, 2024

Na de Italiaanse sportkranten is men nu ook in Spanje overtuigd van een transfer van Memphis Depay naar Juventus. Marca meldt dat de 28-jarige Oranje-spits vandaag al zijn vertrek bij FC Barcelona kan afronden. 

Met de komst van Robert Lewandowski en Raphinha kreeg Memphis deze zomer meer concurrentie in de aanval van FC Barcelona. En dat terwijl Ousmane Dembélé, Pierre-Emerick Aubameyang, Ferran Torres en Ansu Fati ook gewoon nog in Catalonië aanwezig zijn. Net als bij Martin Braithwaite – en ook Aubameyang – stond Barça dus open voor een vertrek van Memphis. 

Italiaanse media meldden onlangs al dat Juventus en FC Barcelona elkaar wel zouden vinden in een akkoord omtrent de voormalig spits van PSV, Manchester United en Olympique Lyon. Zij legden de bal dus vooral bij Memphis zelf neer. Na het afgelopen weekend, waarin de aanvaller de hele wedstrijd op de bank bleef tegen Rayo Vallecano (0-0), is de Oranje-international naar verluidt zelf ook overtuigd van het feit dat een vertrek bij Barça beter is in aanloop naar het WK in Qatar. 

Volgens Spaanse media zou Barça-coach Xavi ervoor gekozen hebben Memphis bewust op de bank te houden afgelopen weekend om eventuele blessures te voorkomen. FC Barcelona zou graag een kleine transfersom aan de Nederlander over willen houden, maar de zaakwaarnemer opteert nu voor een transfervrij vertrek aangezien Memphis ook transfervrij door Ronald Koeman naar Barcelona werd gehaald. 

Met het vertrek van Memphis, die volgens Italiaanse media vandaag al gekeurd zal worden, zou ook aankoop Jules Koundé geregistreerd kunnen worden door FC Barcelona. Voor het duel met Rayo Vallecano kampte de Franse verdediger nog met een blessure, waardoor Barça ervoor koos eerst Robert Lewandowski, Raphinha, Franck Kessié en Andreas Christensen in te schrijven. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *