Thu. Sep 19th, 2024

Charles De Ketelaere vierde net zoals Divock Origi zijn debuut in de Serie A. CDK gaf zijn visitekaartje af bij zijn invalbeurt en zag in het slot zelfs een doelpunt afgekeurd worden. AC Milan haalde het met 4-2 van Udinese.

AC Milan, zonder Charles De Ketelaere, Alexis Saelemaekers en Divock Origi in de basiself, kende een dramatische start. Udinese klom al na amper twee minuten op voorsprong. Maar de thuisploeg zette na een goedkope strafschop van Hernandez en een rake treffer van Rebic meteen orde op zaken. 2-1, drie goals in het openingskwartier.

Nadien kwam Udinese op slag van rust langszij. Koude douche voor AC Milan, dat amper 31 seconden in de tweede helft nodig had om opnieuw op voorsprong te komen. Diaz scoorde en gaf nadien ook de assist bij de 4-2 van Rebic. Die laatste tekende vanavond voor twee treffers.

Drie Belgen op het veld

De Ketelaere én Saelemaekers vielen twintig minuten voor affluiten in. Een kwartiertje later mocht ook Origi het veld betreden. Drie Belgen in actie in San Siro. Onze landgenoten toonden zich meteen, vooral De Ketelaere maakte indruk bij zijn debuut in de Serie A. CDK toonde zich gretig en voetbalde met veel flair. Na een Belgische combinatie met Saelemaekers en Origi liet hij zelfs in het slot de netten trillen. Maar het doelpunt van De Ketelaere werd afgekeurd wegens buitenspel.

Milan-coach Pioli: “Positieve indrukken over De Ketelaere”

Stefano Pioli werd na de match gevraagd over de eerste indrukken van Charles De Ketelaere. “Dit zijn positief”, aldus de T1 van Milan. “Hij is een zeer intelligente jongen. Hij leest te situaties van tevoren. Hij kende een bijzondere zomer en verkeert dus nog niet in zijn beste conditie. Hij was waarschijnlijk gewend om alleen tussen de linies te spelen, wij streven ernaar om die ruimtes in te vullen met meerdere spelers. Over zijn talent bestaat geen twijfel. Maar hij komt uit een andere competitie en zal tijd nodig hebben om dit voetbal te begrijpen.”