Thu. Sep 19th, 2024

Sergio Gómez (21) heeft zijn toptransfer bijna te pakken. Gisterenavond laat raakten Anderlecht en Manchester City er zo goed als uit over een definitieve overgang van de Spanjaard. Enkel de laatste details worden nog uitgeklaard. De Citizens leggen zo’n 15 miljoen euro op tafel, een bedrag dat met bonussen kan oplopen tot meer dan 20 miljoen euro. Gómez’ medische tests staan vandaag al gepland.

Gisterenochtend trainde Gómez nog gewoon mee op Neerpede. Hij zat ook zoals gepland in de selectie voor het Europese duel van vanavond tegen Paide Linnameeskond – zelfs een basisplaats leek niet uitgesloten. Een professionele plicht die Gómez zeker zou zijn nagekomen, ware het niet dat zijn dossier gisterenavond in een stroomversnelling kwam. Anderlecht en Manchester City bereikten in de late uurtjes een mondeling akkoord over zijn transfer. De Engelse landskampioen overtuigde paars-wit met een bod van zo’n 15 miljoen euro – altijd al het vooropgestelde bedrag van RSCA. Met bonussen erbij kan het zelfs meer dan 20 miljoen euro vangen, paars-wit heeft ook een doorverkooppercentage van 15% bedongen. Enkel de laatste details van de deal moeten nu nog uitgeklaard worden. 

Bij City ligt een contract van vier seizoenen klaar voor Gómez, die al een tijdje zijn zinnen gezet had op een transfer en persoonlijk rond is met de Citizens. Zijn medische tests staan vandaag al gepland. De Spanjaard reist eerst naar zijn familie in Barcelona en neemt vervolgens het vliegtuig richting Manchester. Legt Gómez zijn tests met succes af, dan zullen de handtekeningen snel volgen. 

Eens de transfer afgerond is, zullen Guardiola en co het hoofd buigen over Gómez’ nabije toekomst. Zowel een rechtstreekse integratie in de A-ploeg van City als een uitleenbeurt aan de Spaanse eersteklasser Girona, deel van de City Football Group, behoren tot de mogelijkheden. Veel hangt af van of City de komende weken nog concurrenten op zijn positie kan aantrekken. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *