Thu. Sep 19th, 2024

Tiesj Benoot kwam maandag zwaar ten val op training in Italië en liep daarbij een breukje in de nekwervel op. Onze landgenoot van Jumbo-Visma blikt terug op het voorval en blijft vooral positief. “Het had veel erger kunnen aflopen.”

Benoot kon tijdens een afdaling de wagen van een onoplettende chauffeur niet meer ontwijken en kwam zo stevig ten val. Het gevolg: een breukje in de nekwervel. “Een delicate blessure. Maar ik heb geluk gehad, want de zenuwen zijn niet geraakt”, vertelt Benoot, die inmiddels op weg is naar België.

“Die maandag zelf reed Fien (zijn vriendin, red.) een stukje mee met de speed pedelec (een snelle elektrische fiets, red.). Maar toen ik viel, was ze al teruggekeerd naar het hotel. Ik belde haar meteen op en vertelde dat ik gevallen was. Ik stuurde mijn locatie en toen ze aankwam, lag ik op een brancard. Dat was een eng beeld voor haar.”

“Het had veel erger kunnen aflopen. Ik ging van 67 km/u naar 0 km/u. Dat was even schrikken. Ik moet even buiten bewustzijn geweest zijn”, vervolgt de Gentenaar. “Toen de ambulance arriveerde, kwam ik weer bij mijn positieven. Nadien werd ik met de helikopter afgevoerd naar het ziekenhuis. Het was er de hel. Ik lag in een kamer van 30 graden en ze spraken er amper Engels. De eerste nacht heb ik er geen oog dichtgedaan.”

Benoot is blij dat hij weg is uit het ziekenhuis. “Nu keren we met de auto terug naar België. Ik moet zelf niet rijden, want mijn ouders en Fien zijn ook mee.” In Herentals zal Benoot verder behandeld worden door dokter Toon Claes. “Ik ga ervanuit dat ik 100% zal herstellen en dat ik volgend jaar het voorjaar kan aanvatten.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *