Thu. Sep 19th, 2024

In tegenstelling tot eerdere berichten van zondag gaat het niet goed met voetballer Donny van Iperen van de Moldavische profclub FC Zimbru. Aanvankelijk leek de 27-jarige oud-speler van Telstar en Go Ahead Eagles te herstellen van een zware botsing met de keeper van tegenstander Dinamo-Auto, een dag eerder, maar vandaag komt zijn club toch weer met slecht nieuws.  

Middels een statement op de facebookpagina van FC Zimbru meldt directeur Sergio Topor dat Van Iperen nog altijd in coma ligt. De Noord-Hollander wordt op de afdeling neurochirurgie van het ziekenhuis van Chisinau bijgestaan door zijn familie. 

,,Zondag vertelden artsen ons nog dat er verbeteringen waren bij Donny, dat gaf ons hoop”, aldus Topor. ,,Hij had geen hersenbloeding gehad en hoefde niet geopereerd te worden. Maar helaas is de situatie sindsdien slecht gebleven omdat er sindsdien geen significante verbetering is opgetreden in zijn gezondheid. Donny ligt nog altijd in coma.”

Joey van Iperen: ,,Mijn broer ligt nog steeds in coma. We bidden dat hij de kracht vindt om te herstellen. De familie is dankbaar voor de steun van de club, de fans en iedereen die betrokken is bij het steunen van Donny. We voelen iedereen hier als onze familie en we willen van deze gelegenheid gebruik maken om iedereen te bedanken voor de inspanningen en gebeden voor mijn broer. Hopend en biddend dat alle hulp en liefde hem zal helpen om de kracht te hebben om wakker te worden. Donny is een vechter, op en naast het veld! En op deze momenten bewijst hij meer dan ooit hoe sterk hij is.”

Van Iperen maakte zijn profdebuut bij Telstar, nadat hij in de jeugd had gespeeld voor AZ en Cambuur. Hij speelde daarna nog voor Go Ahead Eagles en voor AE Karaiskakis op het tweede niveau in Griekenland.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *