Thu. Sep 19th, 2024

Sheraldo Becker is het nieuwe Bundesliga-seizoen op uitstekende wijze begonnen. Met een goal én een assist was de voormalig speler van PEC Zwolle en ADO Den Haag van grote waarde bij de 3-1 zege van Union Berlin in de derby tegen Hertha BSC. Borussia Dortmund en Donyell Malen wonnen ook bij de start van de competitie met 1-0 van Bayer Leverkusen.

De 27-jarige Becker was na ruim een half uur al de aangever op de 1-0 van Jordan Siebatcheu, waarna de international van Suriname zelf het Stadion An der alten Försterei liet ontploffen door in de vijftigste minuut de 2-0 te maken. Vier minuten daarna zorgde Robin Knoche voor de beslissing (3-0), al wist Dodi Lukebakio vijf minuten voor tijd nog wel de eretreffer te maken: 3-1.

Later op de avond won ook Borussia Dortmund de eerste wedstrijd van het nieuwe Bundesliga-seizoen. Met Donyell Malen in de basis won BVB met 1-0 van Bayer Leverkusen. Marco Reus maakte al na tien minuten de enige goal van de wedstrijd.

Malen werd na 84 minuten naar de kant gehaald. Bij de bezoekers uit Leverkusen speelde Jeremie Frimpong de hele wedstrijd terwijl Mitchel Bakker elf minuten voor tijd binnen de ploeg kwam. Hij moest nog van dichtbij toezien hoe Bayer Leverkusen-doelman Lukas Hradecky een rode kaart kreeg. De doelman pakte de bal in de handen buiten het strafschopgebied.

De winst van Borussia Dortmund was direct een historische. Het is de eerste keer dat een club in de Bundesliga acht keer op rij de eerste wedstrijd van het seizoen wint.

Ook Mark Flekken en SC Freiburg kenden eerder vanmiddag al een uitstekende start van het nieuwe seizoen. Op bezoek bij het FC Augsburg van Jeffrey Gouweleeuw werd er met liefst 0-4 gewonnen door goals van Michael Gregoritsch, Vincenzo Grifo, Matthias Ginter en de van PSV overgekomen Ritsu Doan, die daarmee direct zijn eerste officiële goal voor SC Freiburg maakte.