Thu. Sep 19th, 2024

De transfer van Dylan Teuns van Bahrain – Victorious naar Team Israël – Premier Tech is weinig verrassend. Al in de Tour lekte zijn overstap uit. Dat hij per direct overstapt naar de ploeg, waar onze landgenoot Rik Verbrugghe sportief de plak zwaait, is wel opvallend. Teuns rijdt de Vuelta, waar hij zijn nieuwe ploeg moet helpen om in de WorldTour te blijven.

De laatste keer dat een renner nog tijdens een seizoen van WorldTour-ploeg veranderde was: Marc Hirschi. De Zwitser veranderde vorig jaar op 5 januari van Team DSM naar Team UAE, alleen was er toen nog niet gekoerst. Voordien was het Rohan Dennis, die op 13 september 2019 de deur achter zich dicht trok bij ook al Bahrain. Hij krijgt nu een opvolger met Dylan Teuns.

Tussen Teuns en Bahrain boterde het al een tijdje niet meer. Al toen hij in april de Waalse Pijl won, was geweten dat hij niet kon en wou blijven. De ploeg van Milan Erzen geniet geen goeie reputatie en kreeg al een paar keer de Franse politie over de vloer voor huizoekingen naar dopingproducten, maar er is nog nooit iets gevonden. Tot op heden zijn die verdachtmakingen dus niet gepermitteerd.

Teuns (30) vindt per direct onderdak bij Israël – Premier Tech, maar dat had voeten in de aarde. Zijn nieuwe ploeg had al het maximum van 32 renners onder contract, dus moest iemand wijken. De 27-jarige Guy Sagiv, drievoudig Israëlisch kampioen, is het slachtoffer, al verbloemt de ploeg het als een wederzijds akkoord, zodat Sagiv de rest van het seizoen andere doelen kan nastreven. Bij Israël – Premier Tech rijden al drie andere Belgen: Sep Vanmarcke, Tom Van Asbroeck en Jenthe Biermans. Rik Verbrugghe is er de sportief manager, een functie die hij voordien uitoefende bij… Bahrain. Als belofterenner werkte Teuns ook al samen met Verbrugghe bij Team BMC.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *