Thu. Sep 19th, 2024

Mike Teunissen vervolgt zijn wielerloopbaan bij Intermarché-Wanty-Gobert. De 29-jarige Nederlander vertrekt na zes jaar bij Jumbo-Visma naar de Belgische ploeg, waar hij een contract voor twee seizoenen heeft getekend. Vanaf januari krijgt hij kansen in de eendagskoersen en korte rittenkoersen en zal hij de Eritreeër Biniam Girmay gaan bijstaan.

Teunissen pakte aan het begin van de Ronde van Frankrijk van 2019 de gele trui door de openingsrit te winnen na een sprint. Verder won de Nederlander dat jaar ook de Vierdaagse van Duinkerke en de ZLM Tour. Teunissen is nu actief in de Ronde van Polen.

„De structuur en het beleid zijn goed en er is voor mij in het klassieke voorjaar een mooie rol weggelegd”, aldus Teunissen over zijn overstap. „Ik wil er de finales kleuren en voor de ploeg kansen creëren in de schaduw van Biniam Girmay, die al bewezen heeft dat hij de belangrijkste wedstrijden kan winnen.”

De overstap zat er al langer aan te komen, maar vanaf augustus maken de meeste ploegen hun nieuwe renners bekend. Eerder op maandag werd duidelijk dat de 35-jarige Noor Alexander Kristoff vertrekt bij Intermarché-Wanty-Gobert. Hij gaat volgend jaar rijden voor Uno-X in zijn thuisland.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *