Thu. Sep 19th, 2024

Ajax heeft een dag na de verloren strijd om de Johan Cruijff Schaal tegen PSV (3-5) met 1-1 gelijkgespeeld in de oefenwedstrijd tegen Almere City. Brian Brobbey maakte de enige goal namens de Amsterdammers. 

Ajax startte de wedstrijd in Almere met spelers die gisteren niet of nauwelijks in actie kwamen tegen PSV. Ook Calvin Bassey, die tijdens zijn Ajax-debuut een rode kaart kreeg tegen PSV, verscheen aan de aftrap. Datzelfde gold voor onder anderen Brian Brobbey, aanwinst Francisco Conceição, Perr Schuurs en Remko Pasveer.

Laatstgenoemde keepte zijn tweede wedstrijd sinds zijn vingerbreuk in februari. Het is de vraag of Pasveer ook zaterdag mag keepen als Ajax het eredivisieseizoen start op bezoek bij Fortuna Sittard na de ongelukkige wedstrijd van Jay Gorter gisteren. 

Pasveer voorkwam in de eerste helft in elk geval dat een ongelukkige actie van Bassey leidde tot de openingstreffer van Almere City. De van Rangers overgekomen verdediger, die in afwachting is van zijn schorsing na zijn directe rode kaart, speelde de bal te kort terug op Pasveer. De doelman wist met een uitstekende sliding een goal te voorkomen.

Uiteindelijk was het Brobbey die aan de andere kant de score wél wist te openen. De spits profiteerde van slecht uitverdedigen van Almere City, waarna de bal via Sean Klaiber met een gelukje bij Brobbey terechtkwam. Die twijfelde geen moment en hij zorgde voor de 1-0, tevens de ruststand. 

Ajax verwacht deze week een concurrent voor Brobbey op huurbasis te strikken. De Italiaan Lorenza Lucca komt voor een jaar en als targetman over van Pisa.

Na rust werd het publiek in Almere niet bepaald getrakteerd op een groot spektakel. Almere City wist direct na rust wel op 1-1 te komen. Kian Fitz-Jim liet zich bij een hoekschop gemakkelijk aftroeven door Joey Jacobs. Hij zorgde voor de 1-1, wat tevens de eindstand was. 

Noemenswaardig was nog wel een actie van Fitz-Jim. De negentienjarige Ajax-middenvelder ontsnapte aan rood na een stevige charge op Faiz Mattoir. Die moest geblesseerd het veld verlaten terwijl Fitz-Jim mocht blijven staan voor Ajax, dat zaterdag het nieuwe eredivisieseizoen om 16.30 uur aftrap op bezoek in Sittard.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *