Thu. Sep 19th, 2024

Alle zes overgebleven renners van Jumbo-Visma kunnen verder deze Tour. De coronatesten van zondagavond na de etappe zijn allemaal negatief. De uitslagen van de stafleden zijn nog niet bekend.

Jumbo-Visma beleefde zondag een rampdag met de opgaves van Primoz Roglic en Steven Kruijswijk. De Nederlandse ploeg moet door zonder de twee luxeknechten van geletruidrager Jonas Vingegaard. Maar onheil blijft de ploeg na de coronatesten bespaard. Alle zes overgebleven zijn negatief en kunnen dinsdag in Carcassonne hun missie om de gele trui naar Parijs te brengen vervolgen. Ook de zes overgebleven renners van UAE, het team van uitdager Tadej Pogacar, werden negatief getest. Eerder deze Tour moesten UEA-renners George Bennett en Vegard Stake Laengen wel naar huis met corona.

Bij de rest van Tourpeloton zijn twee twijfelgevallen zonder klachten ontdekt bij het testen. Of zij door mogen in de Tour de France wordt morgen bepaald na een hertest. De renners om wie het gaat staan niet in de toptwintig van het algemeen klassement. 

Het protocol van de Tourorganisatie schrijft voor dat alle renners op de twee rustdagen in Frankrijk worden getest. Positief geteste renners verlaten niet per se de Tour. Als ze niet meer besmettelijk blijken te zijn, mogen ze in overleg met de doktoren verder. Deze Tour staat er dus geen testronde meer op het programma. Ploegen testen zelf nog wel. De ene ploeg standaard, de andere bij klachten van renners.

Jakob Fuglslang

Wie morgen in elk geval niet meer van start gaat, is Jakob Fuglsang. De Deense wielrenner van Israel – Premier Tech ging zondag in de vijftiende etappe naar Carcassonne onderuit en blijkt een rib te hebben gebroken. Fuglsang liep ook verwondingen op aan zijn elleboog en knie. De 37-jarige Fuglsang stond op de 59ste plaats in het algemene klassement, op ruim anderhalf uur van geletruidrager Jonas Vingegaard van Jumbo-Visma. De tweevoudig winnaar van de Dauphiné (2017 en 2019) eindigde afgelopen maand nog als derde in de Ronde van Zwitserland.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *