Thu. Sep 19th, 2024

Dylan Groenewegen vond niet direct dat hij en zijn ploeg BikeExchange-Jayco kansen op de eindzege hadden laten liggen in de dertiende etappe van de Tour de France. „De kopgroep was gewoon te sterk. Dan moet je keuzes maken.”

Dat zei hij tegenover de NOS. „Het was lastig om erbij te komen”, vervolgde Groenewegen, nadat zijn formatie aanvankelijk niet had gereden om de koplopers terug te halen. „Vanwege de laatste klim hebben we eerst niet echt meegedaan in de achtervolging. Gelukkig komen er voor mij nog wat etappes met mogelijkheden. Ik hoop dat we dan beter in positie komen.” Groenewegen won in deze Tour al wel een etappe, de derde in Sønderborg.

Mads Pedersen pakte in de dertiende etappe eindelijk zijn zege in de Tour de France. De 26-jarige Deen was ook blij dat hij zijn ploeg Trek-Segafredo een ritzege bezorgde. „We kwamen hier met renners voor etappezeges. Nu hebben we er in ieder geval één, dat is een opluchting”, zei de voormalig wereldkampioen, die in de tweede etappe al derde was geworden.

„Het is ongelofelijk dat ik toch een ritzege pak. Ik wist dat de vorm goed was, maar ik greep naast de kansen in de eerste week”, zei Pedersen. „In de afgelopen week waren er niet veel mogelijkheden voor een renner als ik. Dat ik vandaag mijn kans grijp en de overwinning pak, is heel fijn. Niet alleen voor mij maar voor het hele team.”

De Deen was de snelste sprinter uit de kopgroep, maar toch demarreerde hij op iets meer dan tien kilometer van Saint-Étienne. „Ik wilde niet naar de streep met zes renners. Dat zou te moeilijk zijn om te controleren. Door mijn aanval viel de kopgroep uit elkaar en waren we nog met z’n drieën. We hadden genoeg voorsprong en ik kon een beetje gokken. Gelukkig betaalde zich dat uit.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *