Thu. Sep 19th, 2024

Jumbo-Visma heeft het meeste geld overgehouden aan de eerste week van de Tour de France. Met name Wout van Aert zorgde voor de nodige inkomsten. Voor de Nederlandse ploeg is er bovendien een opsteker met de terugkeer van Merijn Zeeman.

De Belg won namelijk twee ritten, droeg de gele trui en is momenteel in het bezit van de groene trui. Alles bij elkaar leverden de prestaties het team 82.140 euro op, zo meldt Tourorganisator ASO.

Dat was meer dan twee keer zo veel als de eerste achtervolger UAE Team Emirates. De ploeg van geletruidrager Tadej Pogacar verdiende tot dusverre 37.210 euro. Quick-Step Alpha Vinyl, dat met de Belg Yves Lampaert en de Nederlander Fabio Jakobsen al twee ritten won, staat derde: 30.520 euro.

Team DSM moet het vooralsnog doen met 3850 euro en houdt alleen de ploegen B&B Hotels en Astana achter zich. De Kazachse formatie staat troosteloos onderaan in dit financiële klassement en fietste voorlopig pas 600 euro bij elkaar.

Merijn Zeeman is maandag uit Amsterdam vertrokken om zich aan te sluiten bij Jumbo-Visma. De sportief directeur moest door een coronabesmetting de eerste week van de Tour laten lopen. Dat bood hem de kans om met een ‘overview’ de Tour en de prestaties van zijn ploeg te volgen. Hij genoot: ,,We staan er ontzettend goed voor.”

Op weg naar Morzine, waar de Tour vandaag een rustdag beleeft, blikte hij terug op de eerste Tour-week, waarin met name Van Aert indruk maakte. Jonas Vingegaard is de nummer 2 in het algemeen klassement. ,,Geweldig, maar onze ambities zijn ook extreem hoog. Voor de groene trui staat Wout er boven verwachting goed voor, maar het geel is lastig. Pogacar heeft een geweldige eerste week gereden, ook als zijn ploeg er niet stond. En in de twee bergritten oogde zijn team juist weer erg sterk.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *