Thu. Sep 19th, 2024

Sébastien Haller (28) is volgend seizoen te bewonderen in het shirt van Borussia Dortmund. De Duitse club neemt de spits voor 31 miljoen euro (plus 3,5 miljoen aan bonussen) over van Ajax. Hij tekent een contract voor vier seizoenen bij de Bundesliga-club.

De onderhandelingen tussen Borussia Dortmund en Ajax zijn snel gegaan de afgelopen dagen. Zondag werd bekend dat Dortmund een bod van 33 miljoen euro had neergelegd bij de kampioen van Nederland. Dat bedrag bleek niet toereikend, maar het volgende bod werd wel geaccepteerd door Ajax. Haller werd anderhalf jaar geleden nog voor een recordbedrag van 22,5 miljoen euro opgepikt bij West Ham United.

,,We zijn erg blij dat we Haller hebben kunnen contracteren, een doorgewinterde spits die onlangs voor sensatie zorgde in de Champions League, maar die ook de Bundesliga goed kent en daar zijn klasse en scoringsvermogen al heeft bewezen”, zei technisch directeur Sebastian Kehl.

Vorige maand was Haller al in Dortmund, waar hij werd rondgeleid bij zijn nieuwe club. ,,Het is een geweldig stadion, maar het grote stadion is niets zonder de fans. Ik kan bijna niet wachten om de steun te voelen van meer dan 80.000 toeschouwers als onderdeel van de BVB-familie. Hopelijk gaan we de komende jaren samen mooie dingen bereiken en kunnen we het dan samen vieren”, sprak Haller nadat de deal definitief was gemaakt. Hij krijgt in Dortmund rugnummer 9.

Haller maakte dit seizoen indruk in de Champions League door elf keer te scoren en twee assists te geven in acht wedstrijden, waaronder twee goals en twee assists tegen Borussia Dortmund in de groepsfase. Ook werd hij topscorer van de eredivisie met 21 treffers. Bij Dortmund moet hij de naar Manchester City vertrokken Erling Haaland opvolgen en daarbij krijgt hij concurrentie van Karim Adeyemi, die overkomt van Red Bull Salzburg.

Haller kwam anderhalf jaar geleden over van West Ham United en op 10 januari 2021 maakte hij zijn debuut voor Ajax. Hij kwam tot 47 doelpunten in 66 officiële duels. In 2021 en 2022 werd Haller, die nog een contract voor drie jaar had, met Ajax kampioen en vorig jaar won hij ook de KNVB-beker. Van 2015 tot 2017 speelde hij ook in de eredivisie, toen voor FC Utrecht.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *