Thu. Sep 19th, 2024

Slaat Anderlecht een straffe (huur)slag? Paars-wit staat dicht bij een uitleenbeurt van Fábio Silva, spits van Wolverhampton. De 19-jarige Portugees kwam twee jaar geleden nog voor 40 (!) miljoen euro naar Engeland, nu lonkt het Lotto Park. 

Krijgen Joshua Zirkzee en Christian Kouamé weldra opvolging? Het heeft er alle schijn van dat er komend seizoen opnieuw twee gehuurde spelers het spitsenduo van Anderlecht vormen. Inter-huurling Sebastiano Esposito (20) krijgt straks wellicht de 19-jarige Fábio Silva naast zich, twee jaar geleden nog recordaankoop van Wolverhampton. De club van Rode Duivel Leander Dendoncker legde toen liefst 40 miljoen euro op tafel voor het toptalent van FC Porto.

Anderlecht heeft Wolverhampton intussen een voorstel voor een uitleenbeurt gedaan. Dat is er in principe één zonder aankoopoptie, volgens Portugese media zou Anderlecht wel het salaris van Silva overnemen. Ook de spits zelf heeft oren naar een (tijdelijke) overstap naar het Lotto Park. De belangrijkste voorwaarde die nog vervuld worden: Silva moet zijn contract bij Wolves, dat nog tot medio 2025 loopt, eerst verlengen alvorens hij op uitleenbasis mag vertrekken.

Afgelopen seizoen kwam Silva aan 22 optredens in de Premier League, veelal invalbeurten, scoren lukte niet. In twee jaar tijd kwam hij slechts aan vier doelpunten in het shirt van Wolves. Het maakt dat de spits – 1m85 groot, dynamisch en sterk positiespel – baat kan hebben bij een uitleenbeurt. Net zoals Wolves, dat zijn enorme investering graag wil zien renderen. En Anderlecht bewees de voorbije jaren al met Nmecha en Zirkzee dat het jonge, talentvolle spitsen kan laten openbloeien. Fábio Silva moet, samen met Esposito, de volgende in het rijtje worden. Rondt Anderlecht de komst van de Portugees af, dan is het overigens quasi uitgesloten dat Zirkzee nog terugkeert. Felice Mazzu beschikt immers ook nog over aanwinst Nilson Angulo, Benito Raman en Mario Stroeykens voorin. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *