Thu. Sep 19th, 2024

PSV heeft de zesde versterking voor het nieuwe seizoen bijna binnen. De Eindhovenaren nemen Guus Til over van Spartak Moskou.

Het is de bedoeling dat Til een contract voor vier jaar gaat ondertekenen bij PSV. De middenvelder wordt voor een kleine 4 miljoen euro (met bonussen) overgenomen van de Russische club. De overeenkomst tussen de clubs en speler is rond.

In Nederland en bij de overkoepelende voetbalbonden wordt nog bekeken of de overgang zonder problemen kan worden ingeschreven, omdat tegen Rusland handelssancties gelden vanwege de oorlog in Oekraïne. Volgens juristen in Rusland is de constructie gewoon toegestaan. 

Til werd vorig seizoen door Feyenoord gehuurd van Spartak Moskou en zou nu eigenlijk terug moeten keren naar Rusland. Vanwege de oorlog in Oekraïne mogen spelers in de Russische competitie hun contract met een jaar opschorten.

PSV versterkte zich eerder deze transferperiode met keepers Walter Benítez en Boy Waterman, met verdediger Ki-Jana Hoever en met aanvallers Xavi Simons en Luuk de Jong.

Waar Til wordt gehaald, vertrekt Ritsu Doan voor 8,5 miljoen euro naar SC Freiburg. PSV en de Duitse club hebben een akkoord op hoofdlijnen, maar het is nog even afwachten hoe snel Doan met de nummer 6 van de Bundesliga van vorig seizoen compleet rond is. 

Guus Til staat op het punt om PSV te versterken. De 24-jarige middenvelder onderging zondagmorgen in de vroegte al een medische keuring in Eindhoven en is gezien in het gebouw van TopSupport. Eerder deze week was dat gebouw nog in het nieuws omdat James Rodriguez er zou zijn gezien, maar dat bleek niet waar. 

Dat Til in Eindhoven is, wordt door betrouwbare bronnen bevestigd. Hij gaat PSV in principe voor meerdere jaren versterken, als alles rondkomt. Welke constructie daarbij wordt gekozen, willen betrokkenen nog niet zeggen. Til kan namelijk een jaar op huurbasis naar PSV komen en heeft dan nog maar een contract voor een jaar bij Spartak Moskou. Daarnaast kan PSV hem mogelijk ook nu al definitief overnemen. Spartak zou nog wel meerdere miljoenen voor hem willen ontvangen. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *