Thu. Sep 19th, 2024

Dylan Groenewegen won gisteren de derde en laatste rit op Deense bodem. De passage door Denemarken zullen de renners niet snel vergeten. Het volk kwam massaal naar buiten. De Deense bevolking maakte er een waar volksfeest van. Maar voor sommige renners verliep het net iets minder. Zij scoorden amper tot geen punten in de Gouden Tour en verloren al kostbare seconden.

Rit 1: Kopenhagen – Kopenhagen

West-Vlaming Yves Lampaert verbaasde vriend en vijand door de 13,2 kilometer lange tijdrit te winnen. Onze andere landgenoot, Wout van Aert, eindigde als tweede. Voor renners als Quintana, Gaudu, Haig, Fuglsang, Caruso, O’Connor en Martin was het een openingstijdrit om snel te vergeten. Ze gaven meteen heel wat seconden toe op specialisten als Pogacar, Vingegaard, Roglic, Yates en Thomas. 

Rit 2: Roskilde – Nyborg

Fabio Jakobsen was de beste van het pak en won de eerste massasprint in de Ronde van Frankrijk. Wout van Aert werd andermaal tweede, maar nam dankzij de bonificatieseconden wel het geel over van Yves Lampaert. Caleb Ewan was de grootste verliezer van de dag. De Australiër van Lotto-Soudal had pech en kon daardoor niet sprinten. Ook Dylan Groenewegen en Alexander Kristoff konden zich niet etaleren en eindigden op een verre ereplaats.

Rit 3: Vejle – Sønderborg

Gisteren schoot de Nederlander Dylan Groenewegen raak. Geletruidrager Wout van Aert moest nog maar eens tevreden zijn met een tweede stek. Jasper Philipsen reed misschien wel de snelste sprint van allemaal, maar ‘de Vlam van Ham’ strandde op een derde plaats. Zowel Van Aert en Philipsen lijken klaar om de hoofdvogel af te schieten in deze Ronde van Frankrijk. Op negen kilometer van de streep was er een massale valpartij en daar verloren heel wat schaduwfavorieten kostbare seconden. Uran, Caruso, Jungels, Haig, Meintjes en Martin kwamen op meer dan 30 seconden van winnaar Groenewegen over de finishlijn.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *