Thu. Sep 19th, 2024

Marianne Vos heeft net naast de winst gegrepen in de tweede etappe van de Giro Donne. De 35-jarige Brabantse van Jumbo-Visma werd na een rit over 106,5 kilometer op Sardinië tussen Villasimius en Tortolì in de massasprint net geklopt door wereldkampioene Elisa Balsamo.

De Italiaanse nam ook de roze leiderstrui over van Kristen Faulkner, de Amerikaanse die donderdag de proloog had gewonnen. Balsamo eindigde toen als derde.

Vos ging de sprint aan en leek te gaan winnen, maar vlak voor de streep slaagde Balsamo er nog in om haar voorbij te komen. In het algemeen klassement heeft de 24-jarige wielrenster van Trek-Segafredo nu vier seconden voorsprong op Faulkner. De Australische Georgia Baxer staat derde op acht seconden. Vos neemt de vijfde plaats in, met twaalf tellen achterstand. Annemiek van Vleuten (zevende), Lucinda Brand (achtste) en Nederlands kampioene Riejanne Markus (negende) staan ook in de top-10.Zaterdag rijden de wielrensters nog een etappe op Sardinië. Daarna volgt de oversteek naar het vasteland, waar de Ronde van Italië voor vrouwen maandag verdergaat. De Giro duurt tot en met zondag 10 juli.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *