Thu. Sep 19th, 2024

Bij het vrouwenteam van Ajax was al veel langer bekend dat Marc Overmars ongepaste berichten stuurde aan vrouwen. Niemand durfde echter aan de bel te trekken vanwege de angstcultuur die binnen de club heerste. Dat zegt Daphne Koster, manager Ajax Vrouwen, in de documentairereeks Op weg naar de top, die volgende week wordt uitgezonden in Nederland.

Overmars stapte begin februari gedwongen op als directeur voetbalzaken bij Ajax, nadat bekend was geworden dat hij zich schuldig had gemaakt aan grensoverschrijdend gedrag. Hij stuurde onder meer dickpics naar vrouwelijke medewerkers en vertoonde ‘stalkerig gedrag’. Overmars bood excuses aan, om zes weken later aan de slag te gaan als technisch directeur bij Royal Antwerp FC.

Dat Koster – momenteel manager vrouwenvoetbal bij Ajax – zich zo expliciet uitspreekt is opvallend, aangezien de club de afgelopen maanden slechts summiere informatie gaf over de kwestie. Vorige maand werd bekend dat het onderzoek van het Instituut Sportrechtspraak (ISR) naar de zaak-Overmars vertraagd wordt, omdat Ajax nauwelijks bereid is om mee te werken, vrouwen zich niet melden en Overmars evenmin wil praten.

De club schakelde wel een extern bureau in dat onderzoek deed naar grensoverschrijdend gedrag. De uitkomsten houdt het binnenskamers. De buitenwacht moet het tot nu toe stellen met een kort persbericht van begin mei, waarin staat dat ‘een aantal vrouwen binnen Ajax is geconfronteerd met ongewenst gedrag’. ‘Dit varieert van foute grappen en denigrerende of kwetsende opmerkingen, tot een ongewenste arm om de schouder en ander opdringerig gedrag.’

Het onderzoek bevestigt ‘de ernstige aard’ van Overmars’ gedrag en erkent dat vrouwen het moeilijk vinden een klacht in te dienen uit angst voor repercussies. Bij het bekendmaken van zijn vertrek meldde Ajax dat hij ‘gedurende een langere periode’ grensoverschrijdende berichten had verstuurd aan meerdere vrouwen. Afgaande op Kosters uitspraken zou dat dus om vele jaren zijn gegaan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *