Thu. Sep 19th, 2024

Corona blijft de gemoederen bezighouden in aanloop naar de Tour de France. UAE Team Emirates, de ploeg van tweevoudig winnaar en topfavoriet Tadej Pogacar, heeft Matteo Trentin twee dagen voor het ‘Grand Départ’ moeten terugtrekken. Marc Hirschi is opgeroepen als vervanger.

Het afzeggen van Trentin moet als een dreun voelen voor Pogacar. De 32-jarige Italiaan won in het verleden drie ritten in de Tour en ging mee als belangrijke schakel in de eerste Tour-week. Daarin liggen namelijk – met name in Denemarken – waaiers op de loer en als klap op de vuurpijl staan er in de vijfde rit flink wat kasseistroken op het menu. In beide onderdelen had Trentin als eerste luitenant van Pogacar moeten fungeren.

Het is maar de vraag of Hirschi die rol kan vervullen, want de Zwitser heeft veel minder ervaring met dit ‘Vlaamse werk’, zoals kasseien en waaiers ook wel genoemd worden. Daarnaast zal bij kopman Pogacar toch ook de vrees leven van een besmetting, nu het coronavirus zo in zijn nabijheid is opgedoken.

Jumbo-Visma, dat juist een uitgelezen ploeg heeft voor de vermoedelijk chaotische eerste Tour-week, werd vandaag ook al getroffen door corona. Sportief directeur Merijn Zeeman testte positief en zal in ieder geval voorlopig zijn ploeg vanuit huis moeten aansturen.

Trentin voelt zich goed en heeft volgens UAE Team Emirates geen symptomen van COVID-19. Hij is de tweede renner die kort voor de Tour door corona van de startlijst moet worden gehaald. Eerder verdween de Belg Tim Declercq uit de Tour-ploeg van Quick-Step Alpha Vinyl.

De Tour de France gaat vrijdag van start met een tijdrit door Kopenhagen en finisht 24 juli in Parijs.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *