Thu. Sep 19th, 2024

Geen Ronde van Frankrijk voor Julian Alaphilippe. De wereldkampioen is niet fit geraakt na zijn zware valpartij in Luik-Bastenaken-Luik. Michel Wuyts en bondscoach Sven Vanthourenhout, die vanaf vandaag tot de Grand Départ vooruitblikken op de Tour, laten zich uit over de niet-selectie van de Fransman.

“De beslissing om Julian thuis te laten, was een heel moeilijke”, zegt ploegleider Tom Steels. “Hij is één van de meest sprekende renners van het team en we schreven al vele mooie momenten in de Tour. Julian heeft hard gewerkt om opnieuw in vorm te geraken, maar het is voor een renner als hem belangrijk om in topvorm te zijn en te kunnen concurreren met de beste renners van het peloton. Daarom geven we hem meer tijd om te herstellen en zijn conditie op te bouwen. Zo kan hij aan 100 procent aan het tweede deel van het seizoen beginnen.” 

Ook Alaphilippe zelf spreekt over zijn afwezigheid. “Ik ben teleurgesteld. Ik heb een grote affectie met de race. Het is bijzonder triest dat ik mijn prachtige regenboogtrui niet in eigen land kan dragen. Ik weet dat dit een moeilijke beslissing was voor het team. Ik begrijp de keuze ook volkomen, want ik wil niet aan de start staan als ik niet op mijn best ben. Ik focus mij nu om de beste vorm te pakken te krijgen voor de rest van het seizoen.” 

Ook bondscoach Sven Vanthourenhout liet zich uit over de selectie van Quick.Step-Alpha Vinyl en het ontbreken van Alaphilippe. “Na zijn val in Luik-Bastenaken-Luik werd al gevreesd voor de Tour. Dit is heel spijtig nieuws, voor het Tourpeloton en het (Franse) publiek. De ploeg is wel nog steeds sterk in de breedte. Maar het ontbreken van Alaphilippe is een groot gemis.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *