Thu. Sep 19th, 2024

Nico Denz (28) heeft de zesde etappe in de Ronde van Zwitserland gewonnen. De Duitser van Team DSM was op de lange slotklim nipt de snelste van een groepje vluchters. Remco Evenepoel moest de andere favorieten opnieuw laten rijden en lijkt een goed eindklassement definitief te moeten vergeten. “Puur over mijn vorm en benen ben ik niet tevreden”, vertelde Evenepoel vlak na de aankomst.

Het nieuws van vandaag viel nog voor de start van de zesde etappe te rapen. Door een coronauitbraak in het peloton in Zwitserland stapte Jumbo-Visma gisteren al uit de koers, maar vandaag vielen de renners pas echt als vliegen. Marc Hirschi was de eerste grote naam die sneuvelde na een positieve coronatest, niet veel later mochten we een streep trekken door Bahrain-Victorious en Alpecin-Fenix. En daarmee was het nog niet gedaan, want ook leider Aleksandr Vlasov – gisteren ritwinnaar – bleek besmet. Jakob Fuglsang begon zo in het geel aan de eerste van twee zware bergritten.

Bij de favorieten bleef de koers bijzonder lang gesloten, maar toch ging het voor Remco Evenepoel net als gisteren te snel. Onze landgenoot verloor opnieuw kostbare tijd op de andere favorieten en lijkt een goed eindklassement nu toch echt wel uit zijn hoofd te moeten zetten. De strijd om de eindzege blijft dan weer bijzonder spannend. Geraint Thomas kwam als eerste van de klassementsmannen over de streep, maar slaagde er niet in de leiderstrui over te nemen van Fuglsang. De Deen begint zo morgen met één seconde voorsprong op de Brit aan de laatste bergetappe. De Ronde van Zwitserland eindigt zondag met een individuele tijdrit van 25 kilometer. 

Remco Evenepoel moest vandaag opnieuw vaststellen dat hij niet over zijn beste benen beschikt in Zwitserland.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *