Thu. Sep 19th, 2024

Marco Haller heeft de vierde etappe in de Ronde van Noorwegen gewonnen. Na de dubbele beklimming van de Gimlekollen troefde de Oostenrijker van BORA-Hansgrohe Ethan Vernon en Alexander Kristoff af in de sprint. Remco Evenepoel beleefde een rustige dag in het peloton en behoudt de oranje leiderstrui. 

Aan het begin van de vierde en langste etappe brak de koers meteen open. Vijf renners met onze landgenoot Kamiel Bonneu en bergkoning Joel Nicolau snelden weg uit het peloton. Israel-Premier Tech werd op 157 kilometer van het einde opgeschrikt door de opgave van Patrick Bevin. Hun Britse sprinter kon niet meer verder door aanhoudende maagklachten en gaf er de brui aan. Met 90 kilometer voor de boeg zette het peloton de jacht in op de zes leiders. Intermarché-Wanty-Gobert had met Alexander Kristoff een kans op de etappezege en nam de achtervolging op de zes koplopers over van de troepen van Evenepoel. Ook Trek-Segafredo hielp een handje in dienst van Mads Pedersen.

Op de Klomra bleef het rustig in de kopgroep en het peloton. Net voor de dubbele beklimming van de Gimlekollen op vijftien kilometer van de finish in Kristiansand, werden de zes vluchters van de dag bij de lurven gegrepen. Onze landgenoot Kamiel Bonneu probeerde het peloton nog voor te blijven, maar moest op elf kilometer van het einde toch het hoofd buigen. De sprintersploegen zetten hun treintjes op en maakten zich klaar om hun sprinter naar de zege te loodsen in Kristiansand.

Nathan Van Hooydonck probeerde de sprinters nog te verrassen met een late uitval, maar zijn poging strandde op twee kilometer van het einde. In de sprint ging Marco Haller aan en liet niemand meer terugkomen op zijn wiel. De Oostenrijker pakt daarmee zijn eerste profzege in zijn carrière. Ethan Vernon en Alexander Kristoff probeerden hem nog te remonteren, maar moesten tevreden zijn met een tweede en derde plaats.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *