Thu. Sep 19th, 2024

MADRID – Trainer Carlo Ancelotti van Real Madrid wil in de aanloop naar de finale van de Champions League geen aandacht besteden aan Kylian Mbappé.

De Franse aanvaller leek komende zomer van Paris Saint-Germain naar Real Madrid te komen, maar besloot op het laatste moment toch zijn aflopende contract in Parijs met drie jaar te verlengen. Volgens Spaanse media is Real daar nogal ontstemd over.

De fans van Real Madrid hoeven zich volgens middenvelder Casemiro over komend seizoen geen zorgen te maken. „Deze club gaat niet over spelers, deze club gaat over geschiedenis”, zei de Braziliaan, die daarmee doelde op het feit dat steraanvaller Kylian Mbappé bij Paris Saint-Germain blijft en niet de verwachte transfer naar Real maakt.

Mbappé nam het dit seizoen met PSG in de achtste finales van de Champions League op tegen Real en scoorde in beide duels. Casemiro: „Hij is een geweldige speler, die ons in beide wedstrijden hard heeft laten werken. Als hij nu heeft besloten bij Paris Saint-Germain te blijven, moeten we dat respecteren. Het heeft geen zin om langer te praten over een speler die niet bij Real Madrid speelt. We wensen hem het beste, behalve in de wedstrijden tegen Real natuurlijk. Hopelijk is hij tevreden met waar hij nu zit.”

Real Madrid werkt zonder zorgen om blessures toe naar de finale van de Champions League, zaterdag in Parijs tegen Liverpool. Verdediger David Alaba heeft de groepstraining hervat en volgens trainer Ancelotti zijn de vaak geblesseerde aanvallers Eden Hazard en Gareth Bale ook klaar om te spelen.

Ancelotti won als trainer al drie keer de Champions League; in 2003 en 2007 met AC Milan en in 2014 met Real. Ook de Engelsman Bob Paisley (met Liverpool) en de Fransman Zinedine Zidane (met Real) wonnen het belangrijkste Europese bekertoernooi als coach drie keer. Ancelotti (62) kan de eerste worden met vier eindzeges. „Als ik stop, ga ik naar statistieken kijken. Nu is dat voor mij helemaal niet belangrijk. Ik kijk niet naar individuele prijzen, het gaat om het team.” De Italiaan won als speler van AC Milan ook twee keer de Europa Cup 1.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *