Thu. Sep 19th, 2024

De Poolse bondscoach Czeslaw Michiewicz heeft 39 spelers opgeroepen voor de vier Nations League-duels van volgende maand, waarvan twee maal tegen de Rode Duivels. De Polen openen hun Nations League-campagne op 1 juni met een thuisduel tegen Wales. Nadien volgt op 8 juni een verplaatsing naar Brussel voor een partij tegen de Rode Duivels. Op 11 juni is er de uitwedstrijd bij Nederland en op 14 juni speelt Polen in Warschau gastheer voor onze Rode Duivels.

Topspelers Robert Lewandowski, Piotr Zielinski en Krzysztof Piatek zijn van de partij. Nieuwkomers in de kern zijn doelman Gabriel Slonina en verdediger Kamil Pestka.

De Welshe bondscoach Robert Page heeft donderdag zijn 27-koppige selectie bekendgemaakt voor de WK-barragewedstrijd tegen Schotland of Oekraïne (5 juni, thuis) en de Nations League-duels tegen Polen (1 juni, uit), Nederland (8 juni, thuis), de Rode Duivels (11 juni, thuis) en opnieuw Nederland (14 juni, uit). Gareth Bale behoort tot die selectie. Hij miste door rugproblemen de laatste vijf wedstrijden van Real, maar intussen kon hij de trainingen wel opnieuw hervatten. 

Er wacht hem na de Champions League-finale tegen Liverpool nog een erg drukke agenda met vier Nations League-duels en de beslissende WK-barrage tegen Schotland of Oekraïne. Vooral die laatste match is belangrijk voor Wales. De Dragons kunnen zich voor het eerst in 64 jaar plaatsen voor een WK. Of Bale nadien op 11 juni ook de Rode Duivels nog mee zal bekampen, lijkt onzeker. Ook Aaron Ramsey behoort tot de Wales-selectie. De middenvelder was woensdag in Sevilla nog de antiheld in de finale van de Europa League. De 31-jarige Ramsey mocht drie minuten voor affluiten in de verlengingen invallen en miste als enige speler een strafschop. Eintracht Frankfurt pakte zo de trofee.

Bondscoach Page recupereert ook sleutelspelers als doelman Danny Ward (Leicester) en spits Kieffer Moore (Bournemouth). Ward onderging een knieoperatie, Moore lag in de lappenmand met een gebroken voet. Cercle Brugge-aanvaller Rabbi Matondo behoort ook tot de selectie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *