Thu. Sep 19th, 2024

Wat een tik, zeg. Anderlecht won op de Bosuil zijn eerste match in play-off 1 sinds 2019. En hoe – met zware 0-4-cijfers. In schril contrast met de vreugde bij paars-wit stond de ontgoocheling bij Antwerp-coach Brian Priske. “Gewoon schandalig.”

“Bijna iedereen bleef onder zijn niveau”, begon Priske zijn analyse bij Eleven. “De besten waren de fans, ongelofelijk wat ze deden. Zelfs bij 0-4 achter zongen ze. Ik kan enkel mijn excuses aanbieden aan hen. De tegengoals waren te makkelijk. Gewoon schandalig. Dat, in zo’n belangrijke match. Dit mag niet. We wonnen te weinig duels, overal op het veld, en verdedigden schandalig. Ik ben de baas en draag verantwoordelijkheid, maar ik hoop dat de spelers ook zelfkritisch zijn. De derde plek? We geloven er natuurlijk nog in. Er zijn nog negen punten om voor te spelen. We moeten er alles aan doen om donderdag te winnen.”

“We hebben als team zeer goed gespeeld”, klonk het bij man van de match Francis Amuzu. “Ik ben heel blij met mijn hattrick, het is de eerste uit mijn carrière. Dat mijn ploegmaats ook blij waren? Ja, ze weten dat ik moeilijk scoor. Of ik bewezen heb dat ik moet starten? Dat is de keuze van de coach. Ik geef altijd alles, of ik nu op de bank begin of start. Vandaag was ik heel rustig voor de goal.”

Christian Kouamé, belangrijk met drie (!) assists: “Amuzu verdient dit, hij heeft een bijzonder seizoen gehad. Ik ben er altijd voor hem geweest. Vorig jaar speelde ik zelf niet veel, dit seizoen bijna alles. Dat is voetbal. Ik herken mezelf een beetje in hem. Ik praat veel met hem, probeer hem raad te geven. Mijn drie asssists? Dat is nog nooit gebeurd, maar dat we winnen is het belangrijkste. We moeten de derde plaats proberen vasthouden, maar het is nog niet gedaan. Nu is er wel tijd om even te vieren.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *