Thu. Sep 19th, 2024

Oorverdovend was het geluid achter het doel van Ofir Marciano. De aanhang van Olympique Marseille schreeuwde de longen uit het lijf, maar geen enkele keer van vreugde. Feyenoord hield in de hel van Marseille stand en kon na afloop feest vieren. Wederom in de Conference League, die de club zoveel moois heeft gebracht dit seizoen. In de meest speciale wedstrijd bleven de Rotterdammers knap overeind.

Het was meteen het laatste wapenfeit van Payet, want na een halfuur liep hij een kuitblessure op en moest hij het veld verlaten. Een verlies voor de wedstrijd, maa waarschijnlijk een opluchting voor Feyenoord. Payet was in beide duels met de Rotterdammers immers direct betrokken bij elf van de vijftien schoten. De aftocht van Payet en de daarmee gepaard gaande entree van ex-Ajacied Arek Milik leidde meteen ook de fase in waarin Feyenoord meer en meer uit de schulp kroop. Een poging van Guus Til werd geblokt door Gerson, Cyriel Dessers overkwam hetzelfde na een handig genomen vrije trap.

De aanhang van de Feyenoord, voor de wedstrijd urenlang natgeregend in de verplichte fanzone bij het Zuid-Franse strand, voelde steeds meer dat de finale van de Conference League in de Arena Kombëtare in Tirana in Albanië een realistisch scenario was.

Maar er wachtte nog een zenuwslopende tweede helft waar Marseille naar de fanatieke aanhang mocht spelen. En maak er gerust bloedfanatiek van. Valentin Rongier leek L’OM naar 1-0 te gaan schieten maar zijn inzet was slap en dus een makkelijke prooi voor Ofir Marciano. Even later prutsten Arek Milik en Amine Harit op luttele meters van het Rotterdamse doel. Maar het ijzersterk acterende centrum Gernot Trauner en Marcos Senesi en de van niemand in de war rakende backs Lutsharel Geertruida en Tyrell Malacia groeiden meer en meer in hun rol.

‘Making memories‘ laat Feyenoord al maandenlang weten via de officiële clubkanalen. Marseille was weer zo’n fraai hoofdstuk. Er is nog één halte, in Albanië, om het proces te vervolmaken. En wie de hel van Marseille kan overleven, hoeft niet wekenlang wakker te liggen voor de eindstrijd in de Conference League.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *