Thu. Sep 19th, 2024

FC Emmen heeft ondanks een nederlaag bij FC Eindhoven (1-0) de titel in de Keuken Kampioen Divisie veroverd. De koploper uit Drenthe, die al zeker was van promotie naar de Eredivisie, heeft met nog een wedstrijd te spelen 6 punten meer dan FC Volendam, dat met 3-2 verloor bij FC Dordrecht.

Jasper Dahlhaus zette FC Eindhoven al in de 2de minuut op voorsprong. Op aangeven van Maarten Peijnenburg opende hij de score. Het bleek het enige doelpunt van de wedstrijd.

Mauro Savastano en Stijn Meijer brachten Dordrecht in eigen huis op 2-0 tegen de eveneens al gepromoveerde Volendammers. Na de tegentreffer van Robert Mühren zorgde Pascu voor de 3-1 ruststand. In de tweede helft scoorde alleen Francesco Antonucci nog voor Volendam, waardoor de spelers van Emmen toch feest konden vieren in Eindhoven.

Voor FC Emmen is het de eerste keer dat ze de titel in de eerste divisie veroveren. Uit handen van oud-commentator Evert ten Napel kreeg aanvoerder Jeroen Veldmate de kampioensschaal uitgereikt.

De Graafschap maakt nog een kans om de play-offs voor promotie te bereiken. De ploeg uit Doetinchem speelde 1-1 tegen Jong PSV, maar mag als nummer 9 van de ranglijst meedoen aan de nacompetitie als Almere City de vierde periode niet wint. De huidige nummer 7, Jong Ajax, mag niet deelnemen aan de wedstrijden om promotie. Almere verloor met 1-0 van ADO Den Haag (doelpunt Thomas Verheydt) en zakte in de periode naar de derde plaats achter FC Emmen en nummer 2 FC Eindhoven.

Naast FC Eindhoven, ADO Den Haag, Excelsior en Roda JC kan NAC zich ook opmaken voor de nacompetitie. De club uit Breda won met 3-0 van Top Oss en heeft 3 punten meer dan De Graafschap en een beter doelsaldo.