Thu. Sep 19th, 2024

Feyenoord keek vanavond in De Kuip Marseille in de ogen in de heenmatch van de halve finales van de Conference League. In dat toernooi kunnen de Rotterdammers altijd rekenen op Cyriel Dessers – onze landgenoot was voor vandaag al goed voor acht doelpunten in tien duels. En ook vanavond was de huurling van Racing Genk trefzeker. Na een aflegger van Sinisterra nam Dessers de bal goed mee om hem vervolgens naast Mandanda in doel te deponeren. Nummer negen van de campagne en een doelpunt waarmee Dessers zich in de geschiedenisboeken van Feyenoord schoot, want hij werd samen met Pierre van Hooijdonk (2002) en Lex Schoenmaker (1974) Europees recordschutter in één seizoen.

Maar daar bleef het niet bij. Feyenoord en Marseille gingen na een amusante eerste helft bij 2-2 rusten, maar meteen na de pauze klom de thuisploeg alweer op voorsprong. En jawel, weer was het Dessers die raak trof. Hij profiteerde optimaal van mistasten in de Marseille-verdediging en werd met z’n tiende treffer alleen Europees recordschutter van de Rotterdammers. “Magisch? Ja, dat kan je wel zeggen. Het is zelfs een understatement. We hadden er vertrouwen in dat dit kon, maar we zijn natuurlijk nog maar halfweg.”

Het hoeft dan ook niet te verbazen dat Feyenoord Dessers maar wat graag zou willen houden, maar de vraagprijs van Genk – naar verluidt een afkoopsom van vier miljoen euro – ligt momenteel nog te hoog. Wat denkt Dessers er zelf over? “Dat moet je niet aan mij vragen, daar zijn andere mensen voor. Of ik graag wil blijven? Ja, zeker.”

3-2 was ook de eindstand in Rotterdam. Feyenoord trekt zo met een kleine bonus naar de terugmatch in Marseille en is zowaar één wedstrijd verwijderd van een Europese finale. Maakt Dessers zich nog wat onsterfelijker?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *