Thu. Sep 19th, 2024

Internazionale heeft zichzelf vanavond een bijzonder slechte dienst bewezen. De ploeg van Denzel Dumfries en Stefan de Vrij was bij een zege op Bologna koploper geworden, maar ging met 2-1 onderuit bij de middenmotor. Atalanta en Torino scoorden er ondertussen lustig op los: 4-4.

Inter kwam in Bologna al snel op voorsprong. Ivan Perisic dribbelde vanaf de rechterflank naar binnen en schoot met links knap raak in de korte hoek. Bologna, met Jerdy Schouten in de basis, kwam na een half uur spelen weer op gelijke hoogte. Marko Arnautovic liep zich slim vrij en kopte de 1-1 binnen. De oud-speler van FC Twente tekende zo al voor zijn dertiende competitietreffer dit seizoen.

Terwijl Inter jaagde op een voorsprong, ging het achterin helemaal mis. Doelman Andrei Radu verslikte zich op pijnlijke wijze in een terugspeelbal en invaller Nicola Sansone kon zo de 2-1 binnentikken. Dat bleek ook de eindstand.

Door de nederlaag blijft AC Milan de nummer één in de Serie A. Inter heeft met nog vier wedstrijden te gaan twee punten minder.

In de tweede helft was het opnieuw Lukic die, opnieuw vanaf de stip, het net vond en met zijn tweede treffer van de avond voor de 2-3 tussenstand zorgde. Toen het via een eigen doelpunt van Remo Freuler ook nog 2-4 werd, leek de wedstrijd gespeeld. Met een klein kwartier te spelen bracht Mario Pasalic de spanning terug en zes minuten later was het Muriel die met zijn tweede van de avond voor de eindstand zorgde: 4-4.

Atalanta komt door het gelijkspel op 55 punten, één minder dan Lazio en Fiorentina. De club uit Florence had eerder op de avond thuis met 4-0 verloren van Udinese. Pablo Marí, Gerard Deulofeu, Walace en Iyenoma Udogie scoorden voor Udinese, waar Bram Nuytinck de hele wedstrijd speelde en Marvin Zeegelaar op de bank bleef.