Thu. Sep 19th, 2024

Wat. Een. Match. Liefst zeven doelpunten in de heenmatch van de halve finale van de Champions League tussen Man City en Real Madrid. Kevin De Bruyne was beslissend met een goal en een assist. Karim Benzema legde de 4-3-eindstand met een panenka vast.

Al na 93 seconden ontplofte het Etihad Stadium. Na een sublieme actie schilderde Mahrez de bal op het hoofd van De Bruyne, die Courtois kansloos liet. Goed voor het snelste doelpunt ooit in de halve finale van de Champions League. Een droomstart die tien minuten later nog wat meer kleur kreeg. ‘KDB’ bracht de bal hard voor doel, Alaba verdedigde zwak en daar profiteerde Jesus van. Opnieuw geen schijn van kans voor Courtois. 2-0 na elf minuten. Mahrez en Foden lieten het na om de score op te drijven.

Real wist niet van welk hout pijlen maken, maar in penibele situaties kan ‘de Koninklijke’ altijd een beroep doen op Benzema. Dat was vanavond niet anders. Met zijn ‘mindere’ linker verlengde hij fraai een voorzet van Mendy voorbij Ederson. Met 2-1 gingen we rusten en daar mocht vooral Guardiola ontgoocheld mee zijn.

Net als in de eerste helft begon City voortvarend. Militão liet zich aftroeven, maar oog in oog met Courtois trof Mahrez de paal. In de herneming botste Foden op Carvajal. Enkele tellen later was het toch raak. Gelegenheidsrechtsachter Fernandinho, de Braziliaan verving de geblesseerde Stones, snelde zijn lijn af en legde de bal panklaar op het hoofd van Foden, die nu wel scoorde.

Opnieuw vocht Real terug. Vinicius liet even zien waarom Fernandinho niet de meest ideale optie is op rechtsachter en na een lange sprint schoof de Braziliaan de bal voorbij zijn landgenoot Ederson. De Madrilenen roken bloed, maar Bernardo Silva zette City weer op een dubbele voorsprong. Scheidsrechter Kovács gaf goed balvoordeel, waarna de Portugees Courtois fusilleerde. 4-2 met nog een kwartier op de klok.

Nog was het niet afgelopen met het doelpuntenfestival. Na hands van Laporte mocht Benzema zich opmaken voor een elfmeter. Met een ‘panenka’ scoorde de Fransman zijn 14de doelpunt deze Champions League-campagne.

‘De Koninklijke’ is zo nog niet dood. Volgende week rekent het andermaal op Benzema om in het eigen kolkende Santiago Bernabéu de klus alsnog te klaren.