Thu. Sep 19th, 2024

Barcelona verloor op donderdag 14 april al met 2-3 van Eintracht Frankfurt, dat gesteund door liefst 30.000 meegereisde supporters de halve finales van de Europa League bereikte. De ploeg van Xavi kreeg vier dagen later de kans zich te revancheren voor eigen publiek, maar verloor toen van nummer zeventien Cádiz CF. Zes dagen na die pijnlijke nederlaag ging het vanavond dus opnieuw mis voor Barcelona, nu tegen nummer elf Rayo Vallecano.

De derde club van Madrid had eerder dit seizoen al het ontslag van Ronald Koeman ingeleid. Op 27 oktober won Rayo in eigen stadion met 1-0 door een goal van Radamel Falcao na een halfuur, waarna Memphis Depay toen in de 72ste minuut nog een strafschop miste in het Estadio de Vallecas. Op de vlucht terug van Madrid naar Barcelona kreeg Ronald Koeman van voorzitter Joan Laporta te horen dat hij en zijn assistenten Alfred Schreuder en Henrik Larsson hun koffers konden pakken, al woont Koeman nog wel gewoon altijd in Barcelona. 

Onder Xavi zette Barcelona de afgelopen maanden een mooie opmars in van de negende naar de tweede plaats in La Liga, mede door tien overwinningen in twaalf duels voorafgaand aan vanavond. Afgelopen donderdag won Barcelona nog met 0-1 bij Real Sociedad, maar vanavond zakte de ploeg van Xavi weer flink door het ijs voor eigen publiek.  

Frenkie de Jong stond vanavond in de basis, maar hij werd na een uur spelen afgelost door Nico en verliet met flink wat frustratie het veld. Memphis Depay kwam er op dat moment ook in, maar ondanks drie kansen kon hij ook niet voor de verlossende gelijkmaker zorgen voor Barcelona.De kopsterke spits was dit seizoen al zo vaak belangrijk als invaller voor Barcelona, maar ook De Jong kon een volgende blamage vanavond niet voorkomen voor zijn team. De Jong probeerde het nog wel met een spectaculaire omhaal, maar raakte daarbij alleen het hoofd van Rayo-middenvelder Isi Palazón.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *