Thu. Sep 19th, 2024

AMSTERDAM – Erik ten Hag (52) wordt de komende drie seizoenen en mogelijk zelfs een vierde seizoen de trainer van Manchester United. De coach van Ajax heeft een mondeling akkoord bereikt met Manchester United over een meerjarig dienstverband. Dat bevestigen bronnen aan De Telegraaf.

Nadat afgelopen weekeinde bekend werd dat RB Leipzig de succescoach van Ajax ook een riant contractaanbod had gedaan, pakte Manchester United door en kwamen de onderhandelingen tussen de Engelse grootmacht en het management van de Nederlandse oefenmeester in een stroomversnelling. Ten Hag geeft na de bekerfinale een klap op een miljoenendeal. Hij gaat het hoogste salaris verdienen dat een Nederlandse coach ooit in de Premier League heeft geïncasseerd.

De transfer van Ten Hag naar Manchester United is een mijlpaal in de carrière van de man die bij FC Twente doorbrak als voetballer, eerst assistent-coach was en daarna zelfstandig trainer werd. De Engelsen kunnen de in de Johan Cruijff ArenA zeer succesvolle coach (vijf hoofdprijzen al) zonder problemen overnemen van de Amsterdammers, omdat er een clausule in zijn contract staat waarbij hij voor twee miljoen euro komende zomer kan vertrekken.

De bekendmaking van het akkoord tussen United en Ten Hag heeft zo goed als zeker niet voor de KNVB-bekerfinale van zondag tussen Ajax en PSV plaats. De trainer wil zich volledig op die eindstrijd focussen. Om die reden weigerde hij de afgelopen dag ook alle Britse media te woord te staan. De grootste televisiestations stonden al op de stoep in Amsterdam en wilden aanhaken bij zijn persconferenties. Dat heeft Ajax kunnen voorkomen, zodat Ten Hag in relatieve rust zich nog kan voorbereiden op de finale. De komende dagen zal het wel een gekkenhuis worden, want de Engelse media gaan hem nu niet meer met rust laten. Ten Hag wordt coach van een club van wereldfaam en alles rond hem is nu groot nieuws.

Op de achtergrond is de afgelopen weken volop onderhandeld met diverse clubs. Hoewel in Duitsland de leiding van Red Bull Leipzig zich stil houdt, zijn de Duitsers lang in gesprek geweest met de coach van Ajax en is hem duidelijk gemaakt dat in de Bundesliga een glanzend vervolg van zijn carrière voor hem open lag.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *