Thu. Sep 19th, 2024

Liverpool won met 4-0 van The Red Devils en daarmee werd de toekomstige club van Erik ten Hag nog gespaard. In Engelse media wordt de Nederlander dan ook met het nodige cynisme succes gewenst op Old Trafford.

,,Het is beschamend en teleurstellend, misschien zelfs wel vernederend. We moeten accepteren dat zij zes jaar voor liggen op ons”, sprak Ralf Rangnick na afloop duidelijke woorden over het duel tussen Liverpool en Manchester United op Anfield. De huidige coach van United gaf bovendien aan dat drie of vier nieuwe spelers komende zomer niet voldoende zijn om Ten Hag aan een kwalitatief goede ploeg te helpen. De Duitser gaf aan dat Manchester United de grootste zomeruitgaven ooit moet doen om de problemen binnen de ploeg op te lossen.

Hoewel de witte rook rondom Ten Hag en Manchester United nog ontbreekt, wenst de BBC Ten Hag alvast veel succes. ,,De komst van Ten Hag zou een reden tot feest moeten zijn, maar in plaats daarvan zal medelijden de overheersende emotie zijn als de Nederlander door de poorten van Old Trafford komt lopen. Ten Hag treft een nog problematischere situatie aan dan Jürgen Klopp in 2015 bij Liverpool. Klopp trof in elk geval nog een uniforme kleedkamer aan zonder spelers die zichzelf beter vonden dan ze waren.”

Het Engelse medium ziet dat Ten Hag een disfunctionele kleedkamer krijgt vol met spelers die niet bij de club willen spelen of die niet goed genoeg zijn en de club in verlegenheid brengen: ,,Veel succes, Erik. Wát een klus is dit voor de manager die zijn eerste Premier League-club gaat coachen. Als Ten Hag de moed heeft kunnen verzamelen om naar deze horrorshow te kijken, ziet hij dat hij leiders moet zien te vinden. De officiële bevestiging van Ten Hag kan niet snel genoeg komen om zo snel mogelijk de blik op de toekomst te kunnen richten. Ten Hag zal de gelukswensen meer dan nodig hebben om deze troep op te ruimen.”

Erik ten Hag is al ruim een week akkoord met Manchester United, maar mede om zijn prijzenjacht met Ajax niet te verstoren zwijgen alle partijen over de transfer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *