Thu. Sep 19th, 2024

Real Madrid heeft zich op spectaculaire wijze geplaatst voor de halve finales van de Champions League. De ploeg van trainer Carlo Ancelotti rekende over twee duels af met Chelsea, maar had daar wel een verlenging voor nodig.

Na de 1-3 nederlaag van vorige week in Londen wist Chelsea dat het dinsdagavond een helse klus te wachten stond. De ploeg van coach Thomas Tuchel verbaasde echter vriend en vijand door na 75 minuten een 0-3 stand op het scorebord van Bernabéu te zetten.

Dat was het moment dat Real-vedettes Luka Modric en Karim Benzema kozen om op te staan. De Kroaat hielp zijn ploeg met een schitterende pass richting een verlenging, waarna zijn Franse collega in de spits met een kiezelharde kopbal het vonnis velde: 2-3.

Real Madrid gaat het in de halve finales opnemen tegen de winnaar van het tweeluik tussen Manchester City en Atlético Madrid. De Engelsen verdedigen morgen in de Spaanse hoofdstad een 1-0 voorsprong.

Droomstart Chelsea

Alles leek aanvankelijk de kant van Chelsea uit te vallen op een sensationele avond in Madrid. Na een kwartier schoot Mason Mount zijn ploeg op voorsprong en kort na rust kopte Antonio Rüdiger beide ploegen over twee duels op gelijke hoogte.

Toen Marcos Alonso niet veel later de bal in de kruising jaagde, leek het gedaan met het matig spelende Real Madrid. De VAR kwam de thuisploeg nog te hulp door de treffer van de Spanjaard af te keuren vanwege hands, maar enkele minuten daarna schoot Timo Werner alsnog de derde Chelsea-goal binnen.

Modric nam nét op tijd zijn ploeg bij de hand door de ingevallen Rodrygo met een weergaloze pass buitenkant voet te bedienen. Diens treffer betekende een verlenging. Daarin was het Benzema, vorige week goed voor een hattrick, die de cruciale 2-3 binnen kopte. Tuchel bracht Hakim Ziyech nog, maar de oud-Ajacied kon niet voorkomen dat de titelhouder uit Londen werd uitgeschakeld.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *