Thu. Sep 19th, 2024

Het is onzeker dat de play-offs zullen beginnen met een definitief puntenaantal van Union. Dat bevestigt Pro League-CEO Lorin Parys. “Wij hopen dat iedereen snel tot een oplossing wil komen.”
Het duel tussen koploper Union en degradant Beerschot werd gisteren enkele minuten voor affluiten gestaakt. Bezoekende fans maakten in het Joseph Marien Stadion amok en wierpen objecten op het veld. Het stond op dat moment nog 0-0.
Lorin Parys reageert met onbegrip op de Beerschot-supporters die hun boekje te buiten gingen. “Het is onaanvaardbaar. Wij gaan streng optreden. Ik heb intussen contact opgenomen met minister Annelies Verlinden. We gaan een plan op tafel leggen om de mensen die zich schuldig maken aan dergelijke praktijken strenger én sneller te sanctioneren.”
De vraag is nu vooral met welk puntentotaal leider Union, dat een forfaitzege zou krijgen, de play-offs zal aanvatten. Parys: “Het bondsparket krijgt nu zeven dagen de tijd om een vordering in te stellen. De betrokken partijen krijgen dan weer zeven dagen om te antwoorden op hun oproepingsbrief, waarna er gepleit wordt en er nog naar het BAS zou gegaan kunnen worden. Wij als Pro League hopen dat zowel de clubs als de bond zo snel mogelijk naar een uitspraak gaan, zodat de play-offs kunnen starten met een definitieve puntenindeling. Verder gaan wij Beerschot ook een boete van 50.000 euro opleggen. Het verslag van de match delegate bevestigt immers dat de supporters van Beerschot de oorzaak waren van het vroegtijdig einde van de wedstrijd.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *