Thu. Sep 19th, 2024

Volgens de Spaanse sportkrant MARCA is Pep Guardiola de topkandidaat om in 2023 Tite op te volgen als bondscoach van de Braziliaanse nationale ploeg. De huidige selectieheer van de Seleção staat normaal nog tot en met het WK in Qatar van eind dit jaar aan het roer.

Het contract van Guardiola bij Manchester City loopt na het seizoen 2022-2023 af en de Spanjaard gaf zelf aan dat hij nadien aan een nieuw hoofdstuk toe is. “Ik zal nood hebben aan wat rust”, sprak hij vorige zomer. “Nadien wil ik een nationaal team trainen op een Europees kampioenschap, een WK of de Copa America.”

Op dit moment lijkt het dus eerder een Copa America dan een EK te zullen worden. Volgens MARCA zou de Braziliaanse voetbalbond (CBF) bereid zijn om een stevige inspanning te doen voor Guardiola, die een nettojaarsalaris van 12 miljoen zou kunnen vangen. Bij Manchester City ligt het loon van de Spanjaard nog een stuk hoger.

Guardiola begon aan zijn project met Manchester City in 2016. Met de Citizens won hij drie landstitels. De Champions League winnen lukte hem echter nog niet, vorig jaar kwam City er dichtbij toen het enkel in de finale geklopt werd door Chelsea. Eerder was Guardiola al trainer van FC Barcelona en Bayern München.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *