Thu. Sep 19th, 2024

Een mooie dag voor Mohamed Ihattaren. Na bijna een jaar geen wedstrijd te hebben gespeeld, maakte de voetballer vrijdagavond zijn debuut voor Jong Ajax. De twintigjarige speler viel in de 61e minuut van het duel met NAC in de Keuken Kampioen Divisie in.

Voorafgaand aan het duel liet John Heitinga al weten blij te zijn voor Ihattaren. „Het is een mooi moment voor hem”, aldus de trainer tegen ESPN. „Hij heeft bijna een jaar niet gevoetbald. We wisten natuurlijk, afgezien van de vorm, hoe hij binnenkwam bij Ajax. We zijn hartstikke blij voor Mo dat hij dit punt heeft bereikt en dat hij hier staat, maar hij heeft nog een heel lange weg te gaan.”

„Hij moet wedstrijdfit worden’, vervolgde Heitinga. ’Dat hij hier nu is, zegt veel over zijn instelling. Maar nogmaals: hij is er nog niet. Vanaf dag één hebben we gezegd dat hij de handschoen moet oppakken. De kwaliteiten van Mo kennen we.”

Ihattaren kwam de afgelopen transferperiode op huurbasis over van Juventus. De middenvelder sloot vervolgens aan bij Jong Ajax om aan zijn fitheid te werken.

Eerder doorliep Ihattaren de jeugdopleiding van PSV, waarvoor hij ruim vijftig competitieduels in het eerste elftal uitkwam. Onder meer door problemen met trainer Roger Schmidt vertrok hij afgelopen zomer in Eindhoven. Juventus nam hem over en stalde hem vervolgens bij Sampdoria. Voor die club speelde hij echter geen enkel duel.

Het lukte Ihattaren niet om meteen het verschil te maken. De Amsterdammers kwamen niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel tegen NAC.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *