Thu. Sep 19th, 2024

Jack Hendry (26) is allerminst tevreden over zijn rol als bankzitter bij Club Brugge. Dinsdag scoorde hij voor Schotland, na de match borrelden de frustraties op. Alfred Schreuder moest het ontgelden. “Rode kaarten gebeuren nu eenmaal. Ik vind niet dat je jouw beste verdediger daardoor aan de kant moet schuiven.”

De 26-jarige Schot kan zich overduidelijk niet vinden in de situatie. Dinsdag speelde hij met z’n land in een oefenmatch 2-2 gelijk tegen Oostenrijk. Hendry zorgde nota bene voor de openingsgoal, maar nadien gingen zijn frustraties de vrije loop tegenover de aanwezige media. Vooral met focus op Club-coach Alfred Schreuder. “Ik kende in Brugge een fantastische start van het seizoen. Die zes wedstrijden in de Champions League waren ongelofelijk. Ik voelde me er goed. Maar dan zijn we van trainer veranderd. Hij (Schreuder, red.) is extreem hard voor mij geweest. Ik kreeg op korte tijd twee rode kaarten (op 23 januari tegen Standard en 2 februari in de beker tegen AA Gent, bekijk hieronder). De daaropvolgende reactie was overdreven. Rode kaarten gebeuren, ik vind niet dat je jouw beste verdediger aan de kant moet schuiven. Ik ben niet naar Club Brugge gekomen om op de bank te zitten. Deze situatie moet snel opgelost worden. We zullen zien wat er gebeurt na deze interlandbreak.” 

Hendry beweert dat ploegmaats en fans hem maar al te graag terug op het veld willen zien. “Veel mensen bij Club Brugge vinden dat ik opnieuw moet spelen. Maar als één persoon er anders over denkt… Hopelijk keert de mening van de trainer snel. Want ik wil deel uitmaken van dit Club Brugge. Ik kwam naar hier om Champions League te spelen en om de competitie te winnen. Nogmaals: ik hoop dat de coach snel zijn mening herziet.” 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *