Thu. Sep 19th, 2024

Het is de tweede keer op rij dat Italië ontbreekt op het WK. In 2018 miste de viervoudig wereldkampioen het WK toen de ploeg in de play-offs werd uitgeschakeld door Zweden.

Italië gaat niet naar het WK in Qatar. De regerend Europees kampioen werd donderdag in Palermo het slachtoffer van een gigantische stunt van Noord-Macedonië. De ploeg van bondscoach Roberto Mancini was veel beter, maar kreeg in blessuretijd het deksel op de neus: 0-1.

Aleksandar Trajkovski maakte met een schot van afstand een einde aan de WK-ambities van Italië, dat vier keer wereldkampioen werd, maar ook in 2018 in Rusland al ontbrak. Toen werd de ploeg in de play-offs uitgeschakeld door Zweden. Italië was in de kwalificatiegroep als tweede geëindigd achter Zwitserland.

Volgens verdediger Giorgio Chiellini zijn de fouten in het kwalificatietraject Italië fataal geworden. ,,Het is lastig uit te leggen. Er heerst grote teleurstelling. Hoewel we goed speelden, konden we niet scoren”, zei Chiellini, die in de slotfase nog in de ploeg kwam. ,,Van september tot vandaag hebben we fouten gemaakt en daar betalen we nu de prijs voor”, zei de ervaren verdediger van Juventus. “Ik ben trots op het team dat alles heeft gegeven. Het mag duidelijk zijn dat we zeer teleurgesteld zijn. Een grote leegte overheerst bij ons.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *