Thu. Sep 19th, 2024

Waar Milaan-Turijn vaak een koers voor klimmers is – vorig jaar won Primoz Roglic – was het parcours van deze editie grotendeels vlak. Een massasprint in de straten van Turijn bleek dan ook onvermijdelijk, en daarin was het Cavendish die met dank aan zijn Deense ploegmaat en lead-out Michael Mørkøv naar de overwinning snelde.

De Brit roemde achteraf dan ook zijn ploeg. ,,We raakten nooit in paniek, mijn teamgenoten maakten het een solide race voor mij. Ik heb Milaan-San Remo al eens gewonnen, nu dus ook Milaan-Turijn. Het is niet altijd een wedstrijd voor sprinters, dus ik ben heel blij dat ik op dezelfde erelijst sta als sommige fantastische klimmers.”

Voor Cavendish, die vorig jaar in de Tour een schier onverslaanbaar koppel met Mørkøv vormde, is het zijn derde zege van het seizoen. De voormalig wereldkampioen en 55-voudig ritwinnaar in een grote ronde was eerder dit jaar de beste in een etappe van de Tour of Oman en een etappe van de UAE Tour.

Milaan-Turijn wordt door veel renners gebruikt als voorbereidingskoers op Milaan-San Remo. Cavendish, die ‘La Primavera’ in 2009 wist te winnen, zal daar geen acte de présence geven. Zijn ploeg Quick Step mikt zaterdag op Fabio Jakobsen als sprinter.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *