Thu. Sep 19th, 2024

Geen nieuwe kwartfinale voor Ajax in de Champions League. De Amsterdammers zochten dinsdagavond lang naar een opening tegen het stugge Benfica, waren ontzettend dominant, maar uiteindelijk gingen de Portugezen met de volle buit én de kwalificatie lopen. Een kwartier voor tijd haalde Darwin Núnez de trekker over. Vertonghen triomfeerde in ‘zijn’ ArenA.

Halfweg gingen we nog virtueel naar verlengingen met 0-0. Ajax was net als in de heenmatch bijzonder dominant, zonder écht grote kansen te krijgen. Topschutter Haller scoorde wel snel, maar zijn doelpunt werd terecht afgekeurd. Benfica-doelman Vlachodimos had voor de rest weinig werk. Benfica overleefde, maar creëerde zelf helemaal niets.

Op het uur kreeg Ajax de beste kans, via Antony, maar de Braziliaan kopte net over. Een aloude voetbalwet werd nog maar eens bovengehaald: wie de kansen mist… Bij de eerste de beste kans kwam Benfica op voorsprong. Alvarez ging in de fout, de vrijschop van Grimaldo werd door Núnez voorbij Onana gekopt. Voetbal kan soms onrechtvaardig zijn.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *