Thu. Sep 19th, 2024

Van een voetbalshow, naar een foutenfestival die in de volgende gigantische deceptie leek te eindigen, tot de volgende ontspanning in de slotminuut. En wat voor één: de negentig minuten waren reeds verstreken en de supporters van Cambuur rekenden zich al voorzichtig rijk toen de teruggekeerde Brian Brobbey een levensgrote kans miste. Maar toen kreeg Ryan Gravenberch de bal voor de voeten. De bij afwezigheid van de zieke Edson Álvarez als controleur opererende middenvelder had de eerste Ajax-goals al voorbereid en besloot nu, vanaf een meter of 25 zelf maar eens uit te halen. De vuurpijl viel via de binnenkant van de paal in de bovenhoek binnen.

De Ajacieden doken op het talent, op de bank geloofde de deze week vastgelegde doelman Przemyslaw Tyton zijn ogen niet en pakte trainer Erik ten Hag zijn assistenten Michael Reiziger en Winston Bogarde stevig vast. Wetende ook, dat zijn ploeg voor de tweede week op rij na een riante voorsprong door het oog van de naald kroop.

Het bleek ditmaal echter niet de opmaat naar grote zege met een handvol treffers, wat Ajax al tien keer deed dit seizoen. De titelverdediger incasseerde voor de derde keer op rij en moest, in de week voor de krakers tegen Benfica en Feyenoord, diep gaan om in aanloop naar de krakers alleen aan kop te blijven.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *