Thu. Sep 19th, 2024

Schalke 04 heeft definitief een einde gemaakt aan de relatie met hoofdsponsor Gazprom. De deal met Schalke liep nog tot 2025 en leverde de voetbalclub zo’n 9 miljoen euro per jaar op. Schalke 04 speelde zaterdag op bezoek bij Karlsruher SC (1-1) al met een shirt waarop de clubnaam over de sponsornaam was geplakt. De club uit Gelsenkirchen staat momenteel op de vijfde plaats op het tweede niveau van Duitsland, maar de verschillen bovenin zijn bijzonder klein. De bovenste twee clubs promoveren rechtstreeks, de nummer drie speelt play-offs tegen de nummer zestien uit de Bundesliga.

Gazprom was sinds 2006 een van de belangrijkste sponsoren van Schalke en stond sinds 2007 op het shirt van Die Königsblauen. In mei 2019 werd Schalke 04 door het tijdschrift Forbes gerangschikt als de 14de rijkste voetbalclub ter wereld, met een vermogen van 683 miljoen euro. Schalke 04 behoort tot de clubs die het hardst zijn getroffen door de coronapandemie en in april 2020, kort na de degradatie, zei de club dat een faillissement in de lucht hing.

Eerder al nam Schalke afscheid van Matthias Warnig, die namens Gazprom in de raad van toezicht zat. Warnig wordt gezien als een vertrouweling van de Russische president Vladimir Poetin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *