Thu. Sep 19th, 2024

Dit had niemand voorspeld. En al zeker geen Argentijn. Maar aan een reeks van 36 ongeslagen matchen, waarin de Albiceleste de Copa America wonnen en Leo Messi zijn eerste internationale prijs, kwam tegen warempel Saoedi-Arabië een einde. 

“Van euforie naar ongeloof in een oogwenk”, schrijft de sportkrant ‘Clarín’. “De verrassing is compleet. Deze opener was wat niemand zich had voorgesteld of verwacht. Een nerveus Argentinië ging zowaar onderuit tegen een veel meer geconcentreerd en energieker Saoedi-Arabië, dat profiteerde van de absolute wanorde van de Albiceleste. Een deuk voor het vertrouwen en, als klap op de vuurpijl, het einde van de ongeslagen reeks van 36 wedstrijden. De moet de slechtst bedachte grap ooit zijn.”

“En het begon nog zo goed, met Messi’s zesde goal op een WK. Maar daarna weefden de Arabieren een tactisch spinsysteem in elkaar waarin de Albiceleste steeds meer verstikt raakten. Onze 4-4-2 werd een 4-2-4, met Di María en Alejandro Gómez als vleugelspelers om te profiteren van de hoge laatste Arabische lijn. Maar ze gebruikten die hele goed en tot drie keer toe werd een goal afgkeurd wegens buitenspel. Zeven keer stonden we buitenspel in die eerste helft. In heel Rusland 2018 maar zes keer. In de tribunes werd het steeds stiller en werden de massaal aanwezig Argentijnse fans steeds meer overstemd.”

“De ploeg zakte weg in nervositeit en onzorgvuldigheden. De Paul speelde een van zijn zwakste wedstrijden in het nationale team. De angst werd werkelijkheid in acht noodlottige minuten waarin La Selección een absolute verbijstering was.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *