Thu. Sep 19th, 2024

FC Barcelona heeft Gerard Piqué mede dankzij Frenkie de Jong een mooi afscheid bezorgd in Camp Nou. De Nederlander maakte de tweede goal namens de thuisploeg in de La Liga-wedstrijd tegen Almería: 2-0.

Voor Piqué (35), die donderdag bekend maakte te stoppen als profvoetballer, was het zijn laatste thuisduel voor Barça. De Spaanse centrale verdediger kreeg in de slotfase een publiekswissel van trainer en oud-medespeler Xavi.

• Bekijk hier een fotoreeks van het afscheid van Piqué in Camp Nou

Piqué mocht van Xavi in de thuiswedstrijd tegen Almería nog een keer starten, met de aanvoerdersband om zijn bovenarm. In de slotfase kreeg hij een publiekswissel. Piqué werd na afloop door zijn medespelers een paar keer in de lucht gegooid en toegejuicht door de 92.000 toeschouwers. 

Bij zijn dankwoord hield Piqué het niet droog. Hij beloofde ooit terug te keren bij FC Barcelona, waar hij op termijn ook wordt gezien als een potentiële voorzitter. ,,Dank jullie allemaal”, zei Piqué in een emotionele toespraak. ,,Als je ouder wordt, realiseer je je dat je soms afscheid moet nemen als je ergens van houdt. Maar ik ben ervan overtuigd dat ik hier zal terugkeren. Tussen mij en Barcelona is alleen maar liefde. Nu is het tijd om elkaar even wat ruimte te geven. Maar een definitief afscheid betekent dit niet. Ik ben al eens vertrokken bij deze club toen ik zeventien jaar was (Piqué ging toen voor enkele seizoenen naar Manchester United, red), maar toen ben ik ook teruggekeerd. Mijn opa heeft me kort na mijn geboorte al ingeschreven als lid van deze club. Ik ben hier geboren en ik zal hier sterven.”

Piqué verraste de voetbalwereld eerder in de week door aan te kondigen dat hij tijdens het seizoen abrupt stopt met voetballen. De Catalaan was jarenlang een vaste waarde bij Barcelona, maar had dit seizoen geen basisplaats meer. Trainer Xavi geeft centraal achterin meestal de voorkeur aan spelers als Eric García, Ronald Araújo en Jules Koundé. Piqué, die eerder dit jaar zijn huwelijk met de Colombiaanse zangeres Shakira zag stranden, heeft naast zijn voetbalcarrière inmiddels ook een zakenimperium opgebouwd.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *