Thu. Sep 19th, 2024

Mathieu van der Poel haalde dinsdag de finish niet van de Giro del Veneto. De reden: materiaalpech op een slecht moment. Maar niet getreurd, de Italiaanse najaarskoers was maar een tussendoortje. „Het was beter dan me vervelen in het hotel”, aldus de Nederlander bij Cyclingnews.

De Ronde van Veneto werd afgewerkt in dezelfde regio waar afgelopen weekeinde het eerste WK gravel plaatsvond, maar kersvers wereldkampioen Gianni Vermeersch kwam niet aan de start. Zijn ploegmakker Van der Poel en uittredend winnaar Xandro Meurisse wel, al konden zij uiteindelijk hun stempel niet drukken op de wedstrijd. Van der Poel stapte in het laatste wedstrijduur uit de koers, maar reed wel nog door naar zijn hotel, waar hij verblijft met zijn entourage.

MvdP stond initieel niet op de deelnemerslijst, maar dacht: waarom niet? „Ik was hier toch voor een week”, lachte hij. „Het is soms moeilijk om te blijven trainen, dus dan rijd ik liever een koers om bezig te blijven. Anders zat ik toch maar een hele dag op die hotelkamer dus ik dacht: laten we die koers maar doen.”

Maar pech, op het moment dat de favorieten wegreden, maakte een vroegtijdig einde aan zijn eerste wegwedstrijd sinds het rampzalige WK en tevens zijn laatste van 2022. Vrijdag rijdt hij in Italië nog een gravelwedstrijd, de Serenissima Gravel. Van der Poel sluit zijn wegseizoen af met vijf overwinningen: een rit in de Settimana Internazionale Coppi e Bartali, Dwars door Vlaanderen, de Ronde van Vlaanderen, de openingsrit in de Giro en de GP de Wallonie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *